tiistai 5. toukokuuta 2015

Prom part 1

Hei kaikille! Tänään aattelin päivittää vähän minun menneistä Prom-tanssiaisista. Prom on verrattavissa lukiossa tanssittaviin vanhojen tansseihin, sillä kaikkien tulee pukeutua yhtä juhlallisesti. Erona vanhojentansseihin, promeihin ei tule opetella tansseja etukäteen ulkoa. Lyhyesti sanottuna Promit ovat tanssiaiset High Schoolin viimeistä luokkaa käyville oppilaille, jonne mennään joko kavereiden tai deitin kanssa pukeutuneena ja tanssitaan koko ilta. Tarjolla on ruokaa, sekä alkoholittomia juomia lipun hintaan sisältyen. Paikkana toimii yleensä joko hotellin sali tai muun vastaavan paikan juhlasali. Sali pyritään koristelemaan niin kauniiksi kuin mahdollista ilmapalloin, kukin ja muine koristeineen. Promien musiikista vastaa DJ ja juontajana toimii yleensä opettaja tai useampi. Tanssiaisten aikana julistetaan etukäteen oppilaiden kesken äänestetty Prom-Queen (tanssiaisten kuningatar) ja Prom-King (tanssiaisten kuningas).
Jo ennen Yhdysvaltoihin saapumista tiesin Prom-tanssiaisten olemassa olosta. Odotin innolla tätä loppukevään tapahtumaa, jolloin saisin näyttää prinsessalta päivän ajan. Kaksi kuukautta sitten löysin host-siskoni kaverin huoneestani kukkakimppu ja nallekarhu kädessä. Näiden lisäksi hänellä oli kädessään posteri, jossa luki "I can't bear to go to prom without you". Kyseessä oli siis prom-deitiksi kysyntä, promposal. Vastasin myöntävästi tälle yksityiskoulua käyvälle 18-vuotiaalle pojalle ja ei aikaakaan kuin olimme vaihtamassa ruusuja toisillemme.
Yksi loistavista prom-perinteistä on kukkasten vaihto. Tyttönä minun on suunniteltava pojan takkiin mekkooni sopiva ruusuke. Poika antaa tytölle ranteeseen aidoista ruusuista tai muista kukista tehdyn rannekkeen. Nämä kukat pidetään yllä koko illan ajan merkkinä siitä, kenen kanssa promeja on viettämässä. Tässä promissa minulla oli vaaleanpunainen mekko, joten kukat, sekä deittini rusetti olivat samaa väriä.
Promit alkavat aikaisin aamupäivällä laittautumalla. Varasin aikaisin keväällä ajan kampaajalle, sekä meikkiin. Näiden jälkeen suuntasin kotiin vaihtamaan mekon päälle ja deittini tuli hakemaan minua. Laitoin hänelle rintakukan ja hän minulle rannekkeen ja suuntasimme ystävämme luo ottamaan kuvia kavereideni kanssa. Kun kuvat oli otettu, party Bus (juhlabussi, limusiinin tapainen) tuli noutamaan meidät ravintolaan. Söimme kolmen aterian illallisen nautiskellen hyvästä seurasta. Vuokraamamme juhla bussi otti meidät perille tanssiaisiin, jossa tanssimme niin hitaita, kuin nopeitakin tansseja. Koska deittini menee eriin kouluun kuin minä, en tuntenut juuri ketään mennessäni promeihin. Tanssilattialla tutustui kuitenkin uusiin tyyppeihin yllättävän nopeasti ja hauskuutta riitti aina puoleen yöhön asti.
 
Vai onlikohan se vielä tarpeeksi? Ei ehkä. Promien jälkeiseksi ohjelmaksi jotkut koulut järjestävät myös jatkot. Meidän jatkopaikkana toimi pelipaikka Dave and Buster's, jonne oli järjestetty ilmaiset kahvi-, smoothie- ja jäätelöbaari, elokuva piste, ruokaa aina pitsasta pannukakkuihin, ilmainen hieronta piste, sekä mahdollisuus pelata pelejä ja biljardia aamu kuuteen saakka. Oli huippua hauskassa seurassa! Kotona oltiin aamu seitsemän kieppeillä. Jos haluat kuvia toisesta promistani, mene lukemaan postaus Prom part 2.
-Anju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti